Inzichten

Perspectieven op trends die de relatie vormgeven tussen technologie, het bedrijfsleven en mensen

Er is onderzoek en inzicht voor nodig - om tot de beste oplossingen te komen - en daarom steken we daar veel tijd in. Want alleen door kennis te delen, kunnen we samen tot bloei komen.

DNN Global 2020

DNN Global 2020

dnnGLOBAL 2020 was een driedaags evenement eind oktober 2020. Het team van bond for web solutions werd  aan het einde van een week beloond met drie dagen inspiratie, netwerken en nieuwe ontwikkelingen.

Gifford Watkins van Atlantic Webfitters organiseerde de conferentie op een platform genaamd Hopin. Leuk om met dit platform kennis te maken. Goede functies gezien. 

Je kon online tickets kopen of via één van de vele sponsors was het ook mogelijk om een ticket te bemachtigen. In totaal was er meer dan 30 uur aan live presentaties, trainingen en netwerkmogelijkheden. Net als bij een andere DNN evenementen, hadden sommige sprekers meer bezoekers dan andere. Gifford maakte ons er attent op dat op een bepaald moment er 72 geinsteerden er tegelijkertijd online waren. 

Ik misste zelf de key-note sessies van Ash Prasad van DNN Corp. Hij sprak over de status van een nieuwe DNN Store en Mitchell Sellers gaf ons een heuse "State of the DNN Union".

De aanwezigen verhuisden vervolgens naar afzonderlijke virtuele ruimtes waar veel sprekers presentaties gaven of een DNN-training verzorgde. In totaal heb ik 20 sprekers geteld.

Naast de sprekers en trainers waren er ongeveer 20 sponsors die dnnGLOBAL 2020 ondersteunde. Er was zat tijd en ruimte om elkaar weer te spreken. Als een leuke afsluiting had Ryan Moore van Moore Creative een online Jeopardy-spel met DNN-trivia. Je raadt nooit wie er gewonnen heeft!

Wat ik persoonlijk één van de grote voordelen van het bezoeken van een DNN conferentie vind, is dat je in een hele korte tijd veel nieuwe mogelijkheden leert kennen. Daarnaast geven de trainingen en workshops je snel inzicht hoe een bepaalde nieuwe technologie in de praktijk werkt. Zoiets zo alleen veel langer duren om in je eentje zelf uit te zoeken.

Een voordeel van de virtuele conferentie is dat niemand reiskosten hoefde te maken, zoals Cassidi Peterson van 10 Pound Gorilla opmerkte. "Online heeft extra waarde - het brengt letterlijk heel de wereld aan je voeten."

Online is misschien niet de conferentie zoals we gewend zijn, maar volgens mij heb ik veel bekende en blije mensen gezien. Grote dank natuurlijk voor Gifford die het allemaal voor elkaar heeft gekregen. DNN Hero.