Inzichten

Perspectieven op trends die de relatie vormgeven tussen technologie, het bedrijfsleven en mensen

Er is onderzoek en inzicht voor nodig - om tot de beste oplossingen te komen - en daarom steken we daar veel tijd in. Want alleen door kennis te delen, kunnen we samen tot bloei komen.

Digitale ontwikkelingen gaan snel, organisatie moeten aanhaken

Digitale ontwikkelingen gaan snel, organisatie moeten aanhaken

“Om voorop te blijven lopen in de branche moet je innoveren. Stilstaan is geen optie meer”, stelt Martijn Verbeek van bond for web solutions, stellig. Maar wat moet je dan precies doen? Er komen veel vragen op je af: waar zet je tijd, geld en mensen precies op in? Wat voor technologieën zijn voor mij interessant?

Innoveren

Welke innovaties maken de meeste kans én hoe pakken we dat aan? Dat vraagt om een duidelijke aanpak, een methode die hout snijdt, die werkt op de korte- én lange termijn. De ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven wel moeten aanhaken om te kunnen overleven. Niemand wil immers de volgende Kodak of V&D worden.  

Technologie speelt daarin een grote rol; ‘werken in de cloud’, ‘Internet of Things’, ‘deep learning’ en ‘augmented reality’ bieden veel nieuwe mogelijkheden en maken het mogelijk dat medewerkers, klanten, producten en informatiebronnen wereldwijd met elkaar verbonden zijn. 

“Wij werken bij bond met vier pijlers waar we het transformatieproces concreet mee aanpakken” aldus Verbeek. 

1. maak verbinding met klanten
2. bied je medewerkers de juiste middelen
3. optimaliseer je bedrijfswerkzaamheden
4. transformeer je producten en diensten. 

"Door deze pijlers toe te passen op jouw organisatie, kom je erachter waar de kansen in jouw branche zijn.”

Hoe pak je dat aan? 

Werk aan een duidelijke visie én bouw aan een bekwame organisatie rondom je transformatie. Zonder getrainde en gemotiveerde medewerkers gaat het niet lukken. Het maximale uit een digitale transformatie halen vraagt om een plan én aandacht voor adoptie. 

Verbeek: “Het werkt het beste als een organisatie vanuit eigen kracht een digitaal transformatieproces inzet. Het moet gedragen worden door de organisatie. De vraag is: kun je dat helemaal zelf organiseren of moeten er delen worden uitbesteed? Bond for web solutions maakt graag onderdeel uit van het team van de organisatie”.

Hoe wordt innovatie een succes? 

Elke organisatie is anders en digitalisering kan dus niet overal worden toegepast. Dit is afhankelijk van de aard van de organisatie, de visie en strategie of de marktsituatie waarin de organisatie verkeert.

Desalniettemin blijkt uit onderzoek rond digitale transformatie, dat digitalisering met name wordt toegepast in bepaalde facetten van een organisatie, dat zijn:

  1. Uniforme data in het hart van de organisatie; zodat data uitwisseling met bijvoorbeeld klanten en leveranciers veel beter kan plaatsvinden;
  2. Digitaliseren van bedrijfswerkzaamheden en het optimaliseren van procesondersteuning. Resultaat: medewerkers doen werk beter en krijgen (nieuwe) inzichten;
  3. Het ontwikkelen van nieuwe klant- en partnerkanalen met gepersonaliseerde informatie en self-service mogelijkheden.

Roadmap of routekaart

Bond for web solution is een strategische partner die vanaf het eerste begin helpt met het opstellen van een digitale roadmap en passende implementatie strategieën. We zorgen voor het design van de digitale ervaringen die uiteraard werken op alle apparaten. We bouwen een platform, dat kan samenwerken met andere systemen. We doen dit stap-voor-stap en werken zo aan succes. We geven support en trainingen zodat er geen verrassingen zijn.

Over bond for web solutions 
Digitaal denken doen we bijna twintig jaar. We weten exact wat er online speelt. Sinds 1998 ontwikkelen we platformen waarop dagelijks duizenden klanten feilloos hun weg vinden. Door marketing, vernieuwende technologie en een agile werkwijze kunnen onze opdrachtgevers in hoog tempo inspelen op de steeds veranderende klantvraag. 

Je wilt klanten de beste digitale ervaringen bieden. Bij bond for web solutions begrijpen we wat daarvoor nodig is. We koppelen de juiste data uit verschillende systemen en doen dit altijd vanuit een business perspectief. Omdat jouw klant altijd en overal online is, zorgen we voor het totale platform. 

We bedenken, bouwen en onderhouden jouw platform. Dit resulteert in succesvol samenwerking met onder andere Délifrance, DNV GL, Electrolux en Zonnehuisgroep. Heeft u een uitdaging in de digitale transformatie? Bel vandaag nog voor een afspraak.

Meer informatie of contact? 
Heeft u vragen of wilt u advies dat is toegesneden op uw specifieke situatie? Vraag het een bond specialist. Bel Martijn Verbeek via +31(0)10-7371750 of mail martijnverbeek@bondforwebsolutions.nl.