Inzichten

Perspectieven op trends die de relatie vormgeven tussen technologie, het bedrijfsleven en mensen

Er is onderzoek en inzicht voor nodig - om tot de beste oplossingen te komen - en daarom steken we daar veel tijd in. Want alleen door kennis te delen, kunnen we samen tot bloei komen.

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid

Wat is digitale toegankelijkheid?

Een digitaal product moet beschikbaar, bruikbaar en inclusief zijn voor zoveel mogelijk mensen. Het zijn uiteindelijk mensen die met een breed scala aan ervaringen, capaciteiten en bekwaamheden jouw site, app of platform gebruiken. Een digitaal product toegankelijk maken betekent optimaliseren en rekening houden met de visuele, fysieke en cognitieve uitdagingen van mensen.

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle mensen, omdat iedereen recht heeft om mee te doen in de maatschappij. Voor digitale producten zoals een platform, app of site is dat niet anders. We kunnen onze samenleving bijna niet meer voorstellen zonder digitale producten. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk. Als publiekelijke websites, apps of platformen ook door gebruikers met een beperking gebruikt kunnen worden, dan doet echt iedereen mee.

Inclusief Ontwerpen

Bond for web solutions vindt het belangrijk dat de digitale producten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Het ontwerpproces is erop gericht om eindgebruikers actief te betrekken tijdens het ontwerpen van nieuwe oplossingen. Dit doet bond for web solutions door goed onderzoek te doen naar de gebruikersgroepen en gedurende het proces veel te testen bij eindgebruikers. Daarnaast houdt bond for web solutions zoveel mogelijk rekening met de basis richtlijnen op het gebied van digitale toegankelijkheid. Bond for web solutions maakt oplossingen over zorginstellingen, brancheorganisaties, overheden en kleine en grote (internationale) organisaties. 

Hoe kunnen wij helpen?

Laat je product testen

UX scan

Product ontwikkeling

Voordelen digitale toegankelijkheid?

Het belangrijkste voordeel van digitale toegankelijkheid is dat je jouw doelgroep veel beter kan bedienen. En er zijn meer voordelen. Toegankelijkheid is namelijk ook goed voor de vindbaarheid in Google. Door informatie beter toegankelijk te maken, kan Google deze beter te begrijpen. Verder zijn toegankelijke producten beter te onderhouden en werken ze beter op verschillende apparaten en browsers.