Rotterdams Philharmonisch orkest

Het Succes van Efficiëntie door te luisteren, ontwikkelen en innoveren

Muziek is magisch. Muziek maken is mensenwerk. Het Rotterdam Philharmonisch Orkest, opgericht in 1918, is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. De diversiteit aan uitvoeringen, van tijdloze klassiekers tot eigentijdse composities, heeft het orkest op de internationale kaart gezet en zijn reputatie versterkt als een toegewijde voorloper van artistieke innovatie. Het streven naar muzikale perfectie heeft hen tot een van de meest gevierde en dynamische symfonieorkesten in Nederland en daarbuiten gemaakt. 

In nauwe samenwerking met het Rotterdam Philharmonisch Orkest heeft bond for web solutions zich gericht op het versterken van de interne organisatie, door middel van de ontwikkeling van een op maat gemaakt intranetplatform. Dit intranet heeft zich ontwikkeld tot de dirigent van de organisatie en wordt dagelijks door het orkest en organisatie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het orkest naadloos kan functioneren zonder vertragingen of fouten, een vereiste voor een soepel verlopende producties. Deze intensieve samenwerking heeft in de afgelopen 12 jaar geleid tot een succesverhaal in het optimaliseren van interne processen binnen een wereldberoemd muzikaal instituut. 

Doelen

Harmonie in Communicatie en Informatievoorziening

Onze missie was helder: we wilden de interne communicatie binnen het orkest optimaliseren door een naadloos geïntegreerd platform te ontwikkelen. We wilden alle informatiebronnen bundelen, zodat musici en medewerkers altijd en overal alle cruciale informatie kunnen raadplegen. 

Aanpak

Luisteren, Ontwikkelen en Innoveren

We zijn gestart met het verkennen van de unieke behoeften van elke gebruikersgroep binnen de organisatie. Op basis van deze waardevolle inzichten, hebben we een duidelijke routekaart vastgesteld waarlangs alle innovatie zijn gerealiseerd. Zo hebben we een gebruiksvriendelijk intranetplatform gecreëerd dat geoptimaliseerd is voor alle apparaten, waaronder de focus lag op mobiel gebruik. Hierbij is geluisterd naar alle eisen van de verschillende niveaus binnen de organisatie en andere betrokkenen van het orkest. Nu is er een platform dat aansluit op de dagelijkse activiteiten van de musici, waardoor zij zich volledig kunnen concentreren op het creatieve werk. 

“ Deze succesvolle samenwerking tussen het Rotterdam Philharmonisch Orkest en bond for web solutions staat centraal in gericht samenwerken, op zoek naar innovaties, waardoor interne processen geoptimaliseerd en gestroomlijnd worden. Er is een werkomgeving gecreëerd voor wereldwijd gewaardeerde muzikale prestaties. "

Resultaat

Het Succes van Efficiëntie
Het intranet is uitgegroeid tot het kloppende hart van het orkest. Dagelijks maken alle betrokkenen, van HR-professionals tot gepassioneerde concertleden, gebruik van het platform voor zaken als het plannen van producties, delen van bladmuziek en repetitie-informatie. Deze implementatie heeft het orkest geholpen om efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en de nauwkeurigheid van informatieverspreiding te verbeteren. Hierdoor functioneert de organisatie soepel, waarbij iedereen te allen tijde, waar dan ook, toegang heeft tot cruciale informatie.

Benieuwd naar wat bond for web solutions voor uw bedrijf kan betekenen? We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en te helpen bij het vinden van digitale oplossingen die perfect aansluiten bij uw visie. Neem contact op via  martijnverbeek@bondforwebsolutions.nl,  LinkedIn  of bel  +31107371750.