Inzichten

Perspectieven op trends die de relatie vormgeven tussen technologie, het bedrijfsleven en mensen

Er is onderzoek en inzicht voor nodig - om tot de beste oplossingen te komen - en daarom steken we daar veel tijd in. Want alleen door kennis te delen, kunnen we samen tot bloei komen.

DNN 9 is het beste CMS Platform voor .Net

DNN 9 is het beste CMS Platform voor .Net

Tegenwoordig zijn er veel Content Management Systemen (CMS) op de markt en elk biedt een aantal unieke en interessante functies die helpen bij het schrijven, beheren en samenwerken van site en platformen.

Elke zakelijke website met betrekking tot een product of dienst kan eenvoudig worden ontwikkeld met behulp van CMS - in minder tijd en kosten. Maar nu rijst de vraag, hoe kom je erachter dat dit CMS-ontwikkelplatform de beste keuze is voor jouw bedrijf?

Prijswinnend

DNN is door CMS Critics uitgeroepen tot beste Open Source .Net CMS. Hierbij is DNN verkozen boven Umbraco en Sageframe. Vorig jaar was 'Big Brother' DNN Evoq ook al winnaar in de categorie 'Best Small to Midsize CMS'.

Hiermee wordt opnieuw bevestigd dat DNN een krachtig en flexibel platform is waarmee je voor een breed toepassingsgebied websites kunt bouwen. Van kleine presentatie websites tot high-end enterprise websites.

Juist deze schaalbaarheid en de Cloud (Azure) mogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat DNN door veel bedrijven, verenigingen en organisaties wordt gebruikt om hun producten en diensten via het web te ontsluiten. Inmiddels is DNN 9 miljoen keer gedownload en draaien er wereldwijd 110.000 productie sites.

DNN heeft binnen de .Net wereld de grootste Online community bestaande uit web content management professionals (inmiddels meer dan 1,2 miljoen).

Daarnaast bevinden zich in de Online Store een ruim aanbod aan modules, themes en vendors. Dus geen gebrek aan draagvlak en continuïteit!

Wat is CMS - Content Management Systeem?

CMS is software die wordt gebruikt om webinhoud te beheren, waar u verschillende soorten inhoud kunt ontwikkelen, creëren en publiceren. Deze inhoud wordt opgeslagen in een database en weergegeven in een presentatielaag in de vorm van sjablonen. Hier bestaat CMS uit geweldige functies, namelijk:

 • Om inhoud te creëren en op te maken
 • Inhoud kan op één plek worden opgeslagen
 • Publiceren om inhoud levend te maken
 • Workflow Management om rechten en verantwoordelijkheden toe te wijzen aan de auteur

CMS kan enkele van de onderstaande voordelen voor uw bedrijf opleveren:

Gebruiksvriendelijk - CMS kan u helpen de inhoud bij te werken zonder hulp van de ontwikkelaar en kennis over de codering. U kunt de inhoud eenvoudig bijwerken zonder enige technische kennis.

Snelle ontwerpwijziging - U kunt het ontwerp van meerdere pagina's snel en efficiënt wijzigen. Het zal ook de ontwerpwijziging stroomlijnen door een sjabloon te gebruiken. De wijziging wordt automatisch toegepast op meerdere pagina's wanneer u de sjabloon bijwerkt. Het biedt uw bezoekers een geweldige gebruikerservaring.

Flexibiliteit - U heeft slechts één dashboard nodig voor uw website en u kunt uw website overal ter wereld aanpassen. CMS biedt u de flexibiliteit om overal toegang te krijgen tot uw gegevens.

Beste CMS-platforms voor .NET

DNN Platform

DNN is een open-source, uitbreidbaar, veilig en schaalbaar CMS dat is gebaseerd op het .NET-framework van Microsoft en dat wereldwijd meer dan 9 miljoen keer gedownload met 110.000  productiesites. DNN is een van de meest populaire op CMS gebaseerde platforms die wordt geleverd met een premium-versie en ook een volledige set functies.

Het platform maakt het mogelijk om veilige, rijke, modulaire en zeer interactieve websites en applicaties te creëren. Het wordt geleverd met ingebouwde tools en ondersteunt op maat ontwikkelde extensies samen met volledige ondersteuning.

Topfuncties

Beveiliging
De beveiligingsdienst van DNN-software heeft verschillende kwetsbaarheidstesten door overheidsinstanties en financiële instellingen doorstaan. DNN wordt al jaren gebruikt door overheid, gezondheids- en internationale marktpartijen.

Beheer op meerdere locaties
Het biedt uitstekend beheer om vanuit één platform meerdere site te beheren en slin gebruik te maken van alle ontwikkelde functionaliteiten. Uiteraard met meertaligheid.

Gebruikersbeheer en workflow
DNN stelt ontwikkelaars in staat om de hele website te beheren en de toestemming van beheerderstoegang tot een bepaalde pagina voor bedrijfseigenaren te definiëren en te helpen bij het beheren van de workflow tussen de gebruikers.

Beste ecosysteem
DNN heeft het meest uitgebreide en levendige ecosysteem met developers over heel de wereld. Er zijn verschillende gebruikersgroep en elk jaar worden er wereldwijd meerdere events, congressen en bijeenkomsten georganiseerd. 

Mobile, veilig en in de Cloud

Wat heeft de meest recente versie van DNN 9 te bieden:

De belangrijkste verbeteringen en uitbreidingen zijn: 

 • Volledig Responsive op basis van Bootstrap Framework;
 • Workflow & Versioning
 • Remote storage (Dropbox, Office 365, OneDrive, etc);
 • Cloud ondersteuning (Azure).
 • Installatie/upgrade wizard; DNN binnen enkele minuten geïnstalleerd;
 • Uitgebreide gebruikersbeheer mogelijkheden t.b.v. ledenportal, intranet, extranet, etc.;
 • Cross portal content sharing;
 • React en Angular
 • Active Directory en JWT authentication service;
 • Aansluiten App op basis van API;
 • MVC Service Framework; de ideale basis voor ontwikkelaars om zelf modules te schrijven
 • DNN 9 is compatible met Azure, Windows server 2022, Windows 11, IIS 10, ASP.Net 4.8, Visual Studio 2022 (17.0.0), SQL Server 2019;
 • Structured content, geoptimaliseerd om eenvoudig content toe te voegen, wijzigen of verwijderen;
 • Een bibliotheek van 50+ visualizers en templates om zelf landingspagina's te maken;
  Block builder, drag & drop page builder.